Prima pagina

G7 va supraveghea marile banci internationale pentru a evita o noua criza

09.04.2008, 15:44 11

Grupul celor sapte mari state industrializare (G7) ar putea pune bazele unui organism de supraveghere a celor mai importante banci internationale si si ar putea cere imbunatatirea sistemelor de management al riscurilor si cresterea transparentei pe pietele financiare, transmite Reuters.

G7 va anunta masurile vineri, la o reuniune care va avea loc la Washington, ca reactie la criza de pe pietele financiare internationale care ar putea genera, in total, pierderi si reevaluari in scadere ale activelor de pana la 1.000 de miliarde de dolari.

Ministrii de finante ai tarilor care fac parte din G7 au invitat sefii a 10 banci pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta pietele financiare.

Noul organism va prelua din ideile Forumului de Stabilitate Financiara, care a fost creat in timpul crizelor financiare din Asia, din anii '90.

"Planul, daca va fi aplicat, va minimiza posibilitatea reaparitiei problemelor cu care ne-am confruntat", a declarat David McCormick, subsecretar al Trezoreriei americane, insarcinat cu Afacerile Internationale, citat de publicatia Wall Street Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO