Prima pagina

FT prezinta poza traderului care a dat o gaura de 5 miliarde euro bancii franceze Societe Generale

FT prezinta poza traderului care a dat o gaura de 5 miliarde euro bancii franceze Societe Generale
25.01.2008, 00:03 30

Jerome Kerviel, de 31 de ani, este cel care a reusit sa provoace pierderile de 5 miliarde de euro bancii Societe Generale.

Acesta s-a alaturat echipei SocGen in anul 2000, lucrand timp de trei ani in interiorul bancii inainte sa fie promovat acum doi ani la biroul de trading Delta One, ocupandu-se cu dealuri de titluri futures la bursele europene.

Informatia privind aceasta frauda reprezinta o lovitura puternica in increderea acordata de catre investitori in sectorul bancar, care inca se reface dupa pierderile de miliarde inregistrate de multe din bancile de pe Wall Street si din Londra.

Grupul francez Societe Generale a descoperit o frauda din partea unui trader al bancii, care va avea un impact negativ de 4,9 miliarde de euro asupra rezultatelor sale financiare, a anuntat, joi, a doua mare banca listata la bursa din Franta.

Potrivit Bloomberg, grupul bancar francez a descoperit weekendul trecut ca un trader din Paris a efectuat plasamente peste limita admisa pe tranzactiile la termen legate de principalii indici bursieri din Europa.

Banca a mai anuntat ca isi va reduce activele cu 2,05 miliarde de euro ca urmare a crizei creditelor ipotecare si isi va majora capitalul cu 5,5 miliarde de euro pentru a echilibra bilantul.

Societe Generale este actionarul majoritar al bancii romane BRD. Actiunile BRD sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti dar au fost suspendate astazi in urma anuntului. Titlurile companiei au pierdut aproximativ 30% de la inceputul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO