Prima pagina

Francezii de la Societe Generale fac un centru comercial la Bacau

26.08.2008, 19:16 36

Compania imobiliara Sogeprom, subsidiara a grupului francez Societe Generale, principalul actionar al BRD, se afla in faza de proiectare si autorizare a unui centru comercial in orasul Bacau, care va fi dezvoltat in parteneriat cu o alta firma franceza.
"Vom face un proiect in Bacau, terenul a fost cumparat recent, dar nu pot face mai multe declaratii in momentul de fata deoarece proiectul este intr-o faza incipienta", a declarat pentru ZF Thibault Mesnard, care face parte din echipa Sogeprom Romania.
Miscarea este una comuna pentru marile grupuri bancare prezente pe piata, tinand cont ca in Romania sunt active si diviziile imobiliare ale unor companii precum Erste, Raiffeisen, ING sau Volksbank.
Compania a creat un birou in Romania condus de catre Olivier Marteau, care isi propune dezvoltarea de centre comerciale, cladiri de birouri si locuinte, atat in Bucuresti, cat si in provincie, potrivit site-ului companiei.
Agentul de inchiriere a proiectului dezvoltat de Sogeprom la Bacau este firma Prospector Consulting, care se ocupa totodata de inchirierea centrului comercial Grand Arena din Bucuresti. Promovarea proiectului ar putea incepe in luna octombrie a acestui an, pe masura ce vor fi obtinute toate autorizatiile si vor fi stabilite ancorele. Una dintre acestea ar putea fi retailerul francez Carrefour, tinand cont si de faptul ca Bacaul este unul dintre putinele orase mari in care compania nu este prezenta.
Bacaul este la randul sau un oras aglomerat din punctul de vedere al proiectelor comerciale, aici fiind deja inaugurat centrul comercial Arena Mall, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Budeanu, precum si prima faza de dezvoltare a proiectului European Retail Park Bacau, care cuprinde un hipermarket Real. Totodata, aici a fost anuntat si unul dintre proiectele nord-irlandezilor de la Mivan sub brandul Tiago Mall, astfel ca orasul ar putea deveni extrem de competitiv pentru dezvoltatori in urmatorii ani.
Sogeprom este activa in Franta, Spania si Germania si se extinde in prezent in Romania si Cehia. Grupul Societe Generale este prezent pe piata locala prin BRD, numarul doi pe piata bancara, dar si prin BRD Fond de Pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO