Prima pagina

Fourmont: Eliminarea taxei auto ar avea consecinte dramatice

02.02.2007, 16:54 10

Dacia in calitate de constructor de automobile a sustinut taxa de prima inmatriculare si continua sa o sustina, a declarat astazi Francois Fourmont, director general al Automobile Dacia , intr-o conferinta de presa.
El a mai spus ca nu poate accepta ca in Romania sa se produca ce s-a intamplat in Polonia, dupa aderarea sa la Uniunea Europeana in mai 2004. Daca vanzarile de masini noi au scazut in Polonia cu 35%, cele de masini noi cu pret mai mic de 10.000 euro (adica segmentul in care se afla Dacia Logan) au scazut cu 50%. Miza o reprezinta jumatate din vanzarile Dacia in Romania, adica o treime din intreaga activitate a constructorului roman, a argumentat Fourmont pozitia producatorului de la Mioveni.

El a adaugat ca eliminarea acestei taxe ar duce la disparitia a mii de locuri de munca la Dacia si zeci de mii in Romania, in spatele fiecarui angajat al Uzinei de la Pitesti aflandu-se alti 10 la furnizorii subansamble.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO