Prima pagina

Fost economist FMI: O banca importanta din SUA urmeaza sa cada

19.08.2008, 10:53 13

Ce a fost mai rau din criza financiara globala nu a trecut inca, iar o banca americana va cadea in urmatoarele cateva luni, a declarat fostul economist sef al Fondului Monetar International Kenneth Rogoff, citat de Reuters.

"SUA nu a scapat. Consider ca criza financiara se afla inca la jumatatea drumului. As putea chiar afirma ca ce este mai rau urmeaza sa vina", a declarat Roggof in cadrul unei conferinte financiare.

"Nu vom vedea doar banci de talie medie in faliment in urmatoarele luni, vom vedea chiar si una mare, una din bancile mari de investitii sau una din bancile mari[...]. Fannie Mae sau Freddie Mac - in ciuda a ceea ce a spus Secretarul Trezoreriei SUA Hank Paulson -, aceste agentii ce garanteaza ipotecile nu vor mai exista in forma lor actuala peste cativa ani".

Declaratiile lui Rogoff vin dupa ce investitorii au renuntat in bloc la titlurile celor doua banci dupa aparitia zvonurilor conform carora acestea urmeaza sa primeasca fonduri din partea guvernului american, prin lansarea de actiuni preferentiale cu drepturi de convertibilitate si dividende preferentiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO