Prima pagina

Firmele romanesti, prea scumpe pentru FIA GT

Firmele romanesti, prea scumpe pentru FIA GT
25.07.2008, 11:57 17

"In 2007 costurile legate de constructia si amenajarea circuitului stradal au fost cu 40% mai ridicate decat cele din Germania. Este mai ieftin sa lucram cu muncitori si firme din Germania si Austria decat din Romania, chiar si atunci cand luam in calcul costurile legate de transport si cazare", a spus Hartmut Beyer, CEO al Bucharest Ring, cel care a venit cu ideea de a organiza un circuit stradal de FIA GT in Bucuresti.
Din acest motiv, anul acesta organizarea evenimentului este realizata aproape in exclusivitate cu personal si companii din Germania, Austria si Marea Britanie, care implica niste cheltuieli mai reduse decat in cazul in care s-ar fi utilizat firme locale.
"Anul trecut am vrut sa folosesc forta de munca locala, precum si serviciile companiilor romanesti, dar acestea au implicat costuri mult prea ridicate in comparatie cu cele din Germania. Din acest motiv anul acesta doar trei din cele 55 de companii furnizoare sunt din Romania", mai spune Beyer.
Cititi mai multe despre cursa FIA GT din acest an pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO