Prima pagina

Finantele si CNVM, acuzate ca nu au luat masuri an cazul FNI

29.06.2000, 00:00 19



Serviciul Roman de Informatii (SRI) a informat in primele luni ale acestui an atat CNVM, cat si Ministerul Finantelor ca FNI "are probleme", dar aceste institutii nu au luat nici o masura, a declarat ieri deputatul Ovidiu Petrescu, vicepresedinte al Comisiei SRI. Membrii Comisiei nu au facut publica nici o referire la aceste informatii, tocmai pentru a nu declansa, printr-un astfel de gest, o criza a acestui fond de investitii, a mai spus Petrescu, citat de Mediafax.

El a aratat ca informatiile privind FNI au fost livrate de SRI si celorlalte institutii ale statului si a remarcat ca acestea, "ca de obicei", nu le-au acordat atentie. Deputatul Petrescu a precizat ca membrii Comisiei SRI au aflat aceste date cu 2-3 luni in urma, cand au facut o vizita la SRI.

Marius Budu, avocatul fostului presedinte al CNVM atefan Boboc, a sustinut ieri ca acesta a fost arestat sub presiunea opiniei publice si nu pe baza unor dovezi clare. In opinia lui, Boboc este tinut ilegal in arest, judecatorii hotarand sa prelungeasca mandatul de arestare fara sa-i anunte pe avocatii alesi. Potrivit avocatilor, CNVM nu avea atributii sa ia masuri de reglementare a pietei de capital, ci doar sa propuna Parlamentului luarea unor astfel de decizii.

Avocatul lui Boboc a dat publicitatii si o scrisoare adresata premierului Mugur Isarescu de fostul ambasador american in Romania Alfred Moses, in care acesta isi exprima ingrijorarea fata de arestarea lui Boboc, pe care-l considera un tap ispasitor pentru frauda de la FNI. De asemenea, Mihaela Boboc, fiica fostului presedinte CNVM, a adresat un memoriu Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului careia ii cere sa instiinteze forurile ONU asupra abuzurilor facute impotriva tatalui sau. Avocatul lui Budu a facut ieri si o plangere la Parchetul General impotriva ordonantei de arestare a lui Boboc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO