Prima pagina

Fermierii francezi vor sa blocheze tunelul pe sub Canalul Manecii

08.09.2000, 00:00 19



Fermierii francezi infuriati de cresterea preturilor la combustibili au incercat ieri sa blocheze transportul prin tunelul de sub Canalul Manecii, dar au fost blocati de fortele de ordine.

Un convoi de peste 20 de tractoare a incercat sa ajunga la intrarea principala in tunel, dar a fost oprit de politia in satul Coquelles, din apropiere de Calais, la circa trei kilometri de intrarea in tunel, relateaza Reuters.

Insa convoiul a plecat spre autostrada Paris-Calais, in incercarea de a bloca circulatia in acea zona. Un purtator de cuvant al companiei Eurotunnel, care administreaza operatiunile prin tunel, a declarat ca circulatia nu a fost afectata. Totusi, traficul rutier catre terminalul Calais este blocata de fermieri pe autostrada A16.

Protestele fata de preturile la combustibili au intrat ieri in cea de-a patra zi, transportatorii francezi blocand majoritatea benzinariilor si rafinariilor din tara, disputa amenintand sa continuie, in conditiile in care fermierii si soferii de taxi au avertizat cu noi actiuni impotriva guvernului.

Protestatarii doresc ca executivul sa reduca taxele pe combustibili, pentru a compensa cresterea pretului petrolului la valoarea cea mai ridicata de la razboiul din Golf.

Fermierii au blocat si traficul feroviar intre Strasbourg si Paris in apropiere de orasul Saverne, unde au plasat 15 tractoare peste sinele de cale ferata si au dat foc la cauciucuri.

Blocada prelungita a dus la lipsa combustibililor de pe piata si la rationalizarea acestora. Peste trei sferturi din statiile de benzina din Franta nu mai au nici o picatura de benzina in rezervoare.

In unele zone, benzinariile sunt pazite de politie, pentru ca numai vehiculele ce asigura servicii de urgenta sa se poata alimenta cu combustibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO