Prima pagina

Femeile si soferii fara accidente platesc mai putin pentru RCA

09.01.2006, 19:27 16

Premiera in asigurari: femeile pot plati cu 10% mai putin decat barbatii asigurarea de raspundere civila auto (RCA) pentru 2007, iar persoanele care nu au provocat niciun accident in ultimii trei ani pot plati de doua ori mai putin decat cele care au provocat accidente.

Asirom si Unita sunt cele doua companii care vand asigurari cu prime diferentiate pentru barbati si femei, iar Unita aplica si sistemul bonus-malus, adica percepe tarife in functie de accidentele provocate de detinatorul autovehiculului. Asiguratorii au publicat tarifele pentru 2007 pentru a putea vinde asigurarile RCA pe urmatoarele 12 luni, care deja prind si o parte din anul 2007. Politele RCA pentru 2007 acopera si asigurarea de Carte Verde, adica pentru calatorii in Uniunea Europeana, indiferent daca persoana in cauza are de gand sau nu sa calatoreasca in Vest.

Majoritatea companiilor au dublat pretul la RCA pentru 2007, comparativ cu cel practicat in acest an. Ca urmare a introducerii sistemului bonus-malus, in cazul Unita prima pentru 2007 pentru persoane fizice poate varia de la simplu la dublu: pentru un Logan, un barbat proprietar fara niciun accident in ultimii trei ani plateste 163 lei noi, iar unul care a provocat in fiecare din ultimii trei ani accidente plateste 372 lei noi. Conform normelor in vigoare, companiile de asigurari vor putea revizui tariful practicat pentru 2007 dupa trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO