Prima pagina

Explozie cu opt morti in Cisiordania

01.08.2001, 00:00 25



Cel putin opt persoane, printre care un lider Hamas si doi copii, au fost ucise ieri in urma unui atac al fortelor israeliene asupra unui birou al gruparii islamice Hamas, potrivit unor surse palestiniene.

Semiluna Rosie Palestiniana (PRCS) a anuntat ca echipele sale au scos de sub daramaturile cladirii atacate opt cadavre, dar exista posibilitatea ca numarul victimelor sa fie mai mare, relateaza CNN.

Printre victime se afla si Jama Mansour, liderul politic al organizatiei Hamas din Nablus, si doi copii in varsta de 8 si, respectiv, 10 ani.

Potrivit unor martori oculari, cladirea a fost lovita de tirurile unui elicopter militar israelian, dar oficialii palestinieni afirma ca atacul a venit din partea unor tancuri. Armata israeliana a refuzat deocamdata sa confirme atacul.

Luni au avut loc mai multe incidente violente care subliniaza fragilitatea situatiei din Orientul Mijlociu. Un evreu ultra-ortodox a fost injunghiat in spate in partea veche a Ierusalimului, dupa ce cu cateva ore mai inainte o bomba de mica putere a explodat intr-un supermarket din Ierusalim, fara a provoca insa victime.

Tot luni, elicopterele israeliene au lansat mai multe rachete asupra unor tinte palestiniene din Gaza, lovind sediul Politiei Albastre, o forta civila de politie, in apropierea locuintei liderului palestinian Yasser Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO