Prima pagina

Excedent bugetar de circa 0,1% din PIB, dupa doua luni

03.04.2007, 12:35 16

Bugetul general consolidat a inregistrat, dupa primele doua luni ale anului, un excedent bugetar de circa 0,1% din PIB, au declarat surse din Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, la sfarsitul lunii martie, ca bugetul de stat a inregistrat, la finele lunii februarie, un deficit de 0,6% din PIB, dar situatia veniturilor si cheltuielilor se prezinta echilibrat in executia de la nivelul bugetului general consolidat, care include si bugetele locale si cele de asigurari sociale de stat.

Minsterul Finantelor va fi comasat cu cel al Economiei, la conducerea institutiei fiind nominalizat Varujan Vosganian.

In prima luna a anului, bugetul general consolidat a inregistrat un excedent de 0,64% din PIB, rezultat din venituri de 10,25 miliarde de lei si cheltuieli de 7,82 miliarde de lei.

Dupa primele16 zile din februarie, incasarile la buget reprezentau 41% din programul pentru a doua luna a anului, veniturile fiind cu aproape 20% mai mici decat in februarie 2006.

Finantele s-au asteaptat la incasari usor mai reduse la bugetul de stat in primele doua luni ale anului fata de perioada similara de anul trecut, din cauza modificarilor privind datele de incasare a TVA. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO