Prima pagina

Eurostat: Romania, pe locul trei in Europa dupa criteriul productiei industriale

14.05.2008, 14:37 14

In luna martie, fata de aceeasi luna a anului anterior, Romania s-a aflat pe locul trei in topul celor mai mari cresteri ale produtiei industriale, cu un avans de 5,7%, aceasta rata de crestere fiind depasita de Irlanda, cu o rata de 6,9%, si Olanda, cu o rata de 6,6%, conform datelor Eurostat.

Comparativ cu luna februarie, productia industriala a Romaniei a crescut cu 0,7%, plasandu-se pe locul al patrulea la nivelul blocului comunitar.

In luna februarie, Romania a ocupat pozitia a 12-a in UE, cu un avans al productiei industriale de 4,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Avansul fata de luna ianuarie a fost de 1,8%.

In UE, cea mai mare crestere a productiei industriale, comparativ cu martie 2007, a fost inregistrata in Irlanda (+6,9%) si Olanda (+6,6%).

Productia industriala a scazut in luna martie cu 6,2% in Portugalia si cu 5,4% in Grecia, comparativ cu perioada similara a anului trecut, aceastea fiind cele mai mari scaderi inregistrate la nivelul blocului comunitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO