Prima pagina

Europa Capital si Invest4See realizeaza la Turda un parc logistic in valoare de peste 100 de milioane de euro

01.09.2008, 18:04 169

Compania Invest4See, dezvoltator de proiecte imobiliare cu sediul in Timisoara, a anuntat ca va demara luna viitoare constructia unui parc logistic la Turda, pe o suprafata de 56 hectare, valoarea totala a investitiei depasind 100 de mil. euro. Oficialii companiei estimeaza ca dezvoltarea parcului logistic se va finaliza in 2011.
"Vom dezvolta un parc logistic in Turda, judetul Cluj, cu o suprafata construita de 225.000 de metri patrati. Investitia va fi facuta in colaborare cu un Europa Capital, un fond de investitii englezesc si prin resurse proprii", a declarat pentru ZF Transilvania Oliver Schenk, CEO si actionar al companiei Invest4See.
Oficialii companiei au declarat ca proiectul de la Turda va avea o valoare de peste 100 milioane de euro si ca investorul principal este fondul britanic de investitii Europa Capital, care, impreuna cu partenerii romani va acoperi 20-30% din suma si ca restul va fi acoperit printr-un credit bancar. Reprezentantiii companiei spun ca in prezent au obtinut PUZ-ul pentru 42% din suprafata si ca prima cladire va fi predata in luna mai.
"Am obtinut PUZ-ul pentru 24 hectare si estimam ca in luna mai a anului 2009 vom preda primele spatii catre clientii nostri", a mai sustinut Oliver Schenk. Motivul pentru care investitorii au ales Turda pentru dezvoltarea unui parc logistic a fost legaturile cu zona centrala si nord-vest a tarii, dar si datorita accesului la calea ferata industriala. ?Dupa finalizarea autostrazii A3 vom putea oferi cai de acces diferite cum ar fi accesul de mare viteza pe autostrada sau de mare tonaj prin intermediul cailor ferate industriale? a sustinut Oliver Schenk.
Reprezentantii companiei au declarat ca vor crea un efectiv de pana la 6.000 de locuri de munca pe termen lung. ?Oportunitatea pe care o oferim orasului Turda si judetului Cluj este un numar divers de companii care isi vor deschide un depozit si vor desfasura activitati in parcul nostru si pe termen lung va fi nevoie de un numar de aproximativ 6.000 de angajati? a declarat Oliver Schenk. In ceea ce priveste concurenta reprezentantii companiei au declarat ca in judetul Cluj principalul competitor pe piata parcurilor logistice este Tetarom. ?In judetul Cluj parcurile industriale sunt foarte dezvoltate si creeaza o competitie acerba, atat pe latura privata, cat si parcurile Tetarom care sunt principalul nostru competitor? a mai sustinut Oliver Schenk.
Oficialii companiei Invest4See au declarat ca piata transportatorilor din Romania este in continua dezvoltare si ca prevad o crestere brusca in viitorul apropiat. ?Transportatorii din Romania s-au dezvoltat destul de mult in ultima perioada, insa se previzioneaza o aglomerare pe piata transporturilor in viitorul apropiat, iar concurenta va duce la multe fuziuni si preluari de companii. Motivul pentru care dezvoltam parcuri logistice este pentru a veni in intampinare fenomenului si pentru optimizarea proceselor de transport?, a afirmat Oliver Schenk. Terenurile din parcul industrial din Turda vor avea o suprafata cuprinsa intre 2.800 si 34.000 de metri patrati. ?Companiile interesate vor putea avea la dispozitii spatii cuprinse intre 2.800 si 34.000 de metri patrati pentru depozitare si parcare si spatiile de birouri vor fi inchiriate separat? a sustinut CEO-ul Invest4See.
Compania a inceput constructia in luna august un proiect similar celui din Turda prin intermediul unei investitii de 50 mil. euro intr-un parc logistic. ?Parcul logistic pe care il dezvoltam la Timisoara are o suprafata totala de 26 hectare si o suprafata construita de 101.000 metri patrati? a declarat Oliver Schenk. Oficialii companiei Invest4See investitia se va finaliza in 2011 si ca vor fi create un efectiv de 2.500 de locuri de munca. ?Prima constructia va fi finalizata in ianuarie 2008, iar parcul va creea intre 1800 si 2500 de locuri de munca pana la finalul dezvoltarii proiectului in anul 2010? a declarat Oliver Schenk. Terenurile din Timisoara vor fi puse la dispozitie doar pentru inchiriat si vor fi inchiriate cu 4,6 euro pe metrul patrat. ?Spatiile de depozitare vor fi inchirate cu 4,6 euro pe metru patrat si 7 euro pentru un metru patrat de birou? a sustinut Oliver Schenk.
Compania Invest4See a fost infiintata in anul 2005 si conform informatiilor de pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor compania a declarat in 2007 venituri totale de 6 milioane de euro. Firma Invest4See are capital 100% romanesc si este detinuta in proportie de 50% de Oliver Schenk, in proportie de 40% de Gabriel Bitea si in proportie de 10% de Bitea Construct, companie detinuta tot de Gabriel Bitea.
Europa Capital este o companie ce desfasoara investitii in domeniul imobiliarilor in 17 tari din Europa si conform site-ului companiei au investit 5 miliarde euro pana in momentul de fata. Compania este activa pe toate segmentele pietei imobiliare, avand in portofoliu proiecte de birouri, retail, logistic, dar si mixte, care includ spatii rezidentiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO