Prima pagina

Erste: Iesirile de capital vor duce la o stagnare a deficitului de cont curent

20.06.2008, 15:34 18

Incepand din vara lui 2007, Romania se confrunta cu perioade de puternice iesiri de capital, determinate de ingrijorarile fata de vulnerabilitatea economiei romanesti si de impactul monedei mai slabe asupra economiei, in special in sectorul financiar, se arata in raport al Erste Bank, preluat de Mediafax.

"Noi consideram ca moneda nationala slabita sustine economia romaneasca si procesul de ajustare a deficitului puternic de cont curent. De la inceputul acestui an, am constatat o decelerare accentuata a deteriorarii contului curent, care sugereaza ca deficitul de cont curent raportat la PIB ar putea intra intr-o faza de stagnare in acest an (fata de consensul general pe piata referitor la o crestere minora)", arata analistii Erste.

Potrivit Erste, deficitul de cont curent va fi partial finantat de influxuri de investitii straine directe, estimate la 6% din PIB, si cresterea in continuare a imprumuturilor externe, in principal de catre sectorul privat.

Aflati mai multe detalii despre analiza Erste pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO