Prima pagina

Dragasani intra pe harta fraudatorilor eBay

01.02.2008, 14:10 20

Locuitorii Dragasaniului (n. red. - locul de bastina al Guvernatorului BNR Mugur Isarescu) s-au imbogatit peste noapte pacalind clientii eBay cu afaceri prea frumoase pentru a fi adevarate, informeaza Sunday Times.

Pentru a face rost de bani, acestia au pus la vanzare chiar noua cladire a primariei orasului, conform declaratiilor primarului.

In ciuda informatiilor privind fraudarea prin internet, Uniunea Europeana a initiat un program de training in calculatoare la Dragasani, program in valoare de 200.000 euro, conform cotidianului.

"Victimele sunt in principal americanii pentru ca acestia sunt online mai tot timpul si sunt naivi", a declarat primarul orasului, Gheorghe Iordache. "Am auzit de localnici care dintr-odata au cumparat apartamente in Bucuresti, Germania, Olanda, fara insa a avea o slujba. Altii detin masini precum BMW, Mercedes, Porsche si nu muncesc. De unde fac oare rost de bani?".

Metoda clasica de pacalire a clientilor eBay este "a doua sansa", o metoda prin care fraudatorii contacteaza clientii care au ratat o licitatie, oferindu-le inca o sansa de a cumpara respectivul produs, fictiv dealtfel, in afara sistemului de licitatii al eBay.

Alte fraude implica spargerea contului unui client si folosirea identitatii acestuia pentru a face oferte false.

Conform unui purtator de cuvant al eBay, citat de Sunday Times, compania a fost nevoita sa "investeasca milioane" in lupta impotriva fraudei venite din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO