Prima pagina

Dezvoltatorii celui mai mare mall din capitala investesc 300 mil. euro in urmatorii 5 ani

22.05.2008, 12:07 20

Compania irlandeza Caelum Development, care detine jumatate din proiectul comercial Park Lake Plaza, intentioneaza sa investeasca intre 300 si 400 de milioane de euro in proiecte comerciale pe piata locala in urmatorii 3-5 ani, au declarat astazi reprezentantii companiei.
Caelum Development, firma controlata de mai multi oameni de afaceri irlandezi, detine inca de anul trecut terenul fostei baze sportive Spartac din Titan, cu o suprafata de 8,2 hectare, pe care va fi mallul care implica o investitie estimata la 591 milioane de euro, fara TVA. Proiectul va fi impartit de firma irlandeza cu dezvoltatorul portughez Sonae Sierra.
"Am decis sa intram in parteneriat cu Sonae Sierra deoarece ei au experienta in dezvoltarea unor malluri de asemenea dimensiuni si ne putem completa reciproc si imparti riscul", declara in luna aprilie Davis Sharkey, principalul actionar al Caelum Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO