Prima pagina

Decizia Parlamentului nu a afectat grav leul

19.04.2007, 17:04 11

Piata valutara de la Bucuresti a reactionat pe moment la publicarea vestii privind suspendare presedintelui, insa cotatiile s-au stabilizat rapid in conditiile in care situatia fusese anticipata de catre jucatori. Dealerii nu se asteapta la aparitia unor evolutii semnificative in zilele urmatoare, daca nu apar complicatii pe scena politica.

Cursul a urcat rapid de la 3,3350 la 3,3420 lei pentru un euro. De la acest nivel au aparut insa interese de vanzare de valuta, inclusiv din partea investitorilor straini, astfel ca euro s-a intors la 3,3360 lei, pana la inchiderea pietei.

"Reactie pietei era previzibila, decizia Parlamentului fiind anticpata de jucatori. n ultimele doua zile s-au incarcat pozitii, iar saltul a fost determinat numai de unii jucatori intarziati", a comentat Dragos Balaci, dealer sef la ABN Amro Bank.

Investitorii strani au avut o reactie moderata, considerand ca suspendarea presedintelui nu aduce schimbari semnificative ale contextului ecomic. De altfel, nerezidentii isi fundamenteaza deciziile la nivel regional, iar celelalte piete din sud-estul Europei au fost ieri stabile. Astfel, cresterea cursului la 3,34 lei pentru un euro, dupa publicarea anuntului, a fost vazuta ca o buna oportunitate de a deschide noi pozitii pe leu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO