Prima pagina

De unde vin miliardele din Abu Dhabi

21.03.2008, 16:02 8

Abu Dhabi are 10% din rezervele mondiale de petrol si 0,02% din populatia globului, aflam din BUSINESS Magazin. Rezultatul este un excedent de petrodolari, o mare parte dintre acestia fiind canalizati catre un misterios fond de investitii sub control guvernamental, fond care contribuie la modificarea echilibrului de putere in lumea financiara.

Desi exista de treizeci de ani, fondul - Autoritatea de Investitii din Abu Dhabi (ADIA) - a captat atentia de curand pe Wall Street si la Washington prin investitiile de marca pe care le-a facut in ultima vreme in Statele Unite si in alte parti ale lumii. Fondul ADIA si-a infiintat recent un departament care acum cumpara participatii in companii occidentale. Acest departament a stat in spatele investitiei de 7,5 miliarde de dolari (5,1 miliarde de euro) din noiembrie 2007 a ADIA in Citigroup, cea mai mare banca americana, si tot el a achizitionat o participatie extinsa la Toll Brothers, unul dintre cei mai mari constructori rezidentiali din SUA. BUSINESS Magazin incearca sa ofere raspunsul la intrebarea "De unde vin acesti bani?".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO