Prima pagina

De ce Google a lansat Chrome chiar acum

08.09.2008, 15:33 18

Momentul ales de Google pentru a intra pe piata browserelor, dominata de Internet Explorer al Microsoft este considerat de mai multi analisti foarte potrivit, in contextul in care browserul Microsoft pierde cota de piata.
Argumentul Google, scrie BUSINESS Magazin este totusi altul: browserele disponibile sunt invechite si nu mai sunt adaptate internetului de astazi, axat pe continut video si jocuri online si asaltat de virusi si spyware.
"Internetul a evoluat de la pagini simple de text la aplicatii interactive, ceea ce care ne-a determinat sa regandim ideea de browser", scria pe blog Sundar Pichai, vicepresedintele responsabil cu managementul produselor la Google despre noul browser Chrome.
"Ceea ce am vrut sa construim este nu doar un browser, ci o platforma moderna pentru aplicatii si pagini web."
Dupa cum spune Sergey Brin, in urmatoarea perioada, aplicatiile accesibile pe internet, de genul Gmail si al serviciilor adiacente Gmail, urmarind sa mute activitatile utilizatorilor intr-o proportie tot mai mare de pe computerul propriu pe internet, vor deveni din ce in ce mai sofisticate, iar Google vrea sa fie prezent pe aceasta piata, care va creste pana la 160 de miliarde de dolari (aproape 110 miliarde de euro) pana in 2011, conform estimarilor Merrill Lynch, suma care include si veniturile generate din publicitate.

Cititi mai multe despre planurile Google cu Chrome pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO