Prima pagina

Cum transformi responsabilitatea sociala in strategie de marketing

16.11.2007, 18:22 23

O strategie de responsabilitate sociala eficienta implica mai mult decat completarea unui cec de catre o companie. Inseamna, inainte de toate, scopuri clare si masurabile si stabilirea unui set de rezultate tangibile in timp. In lipsa acestora, risca sa devina inutila.

Felul in care este abordata o anumita problema de responsabilitate sociala se poate transforma in strategia de marketing a unei companii. "In industria auto, spre exemplu, Volvo a ales sa puna singuranta in centrul strategiei sale de pozitionare competitiv`, in timp ce Toyota si-a construit avantajul competitiv pe marginea beneficiilor pe care le reprezinta pentru mediu tehnologia hibrida", scrie Michael Porter in articolul "Strategy and Society", publicat in Harvard Business Review.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine daca atentia pe care o acorda companiile responsabilitatii sociale a fost o actiune voluntara de la inceput.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO