Prima pagina

Cristale Swarovski pentru o baie de 150.000 de euro

Cristale Swarovski pentru o baie de 150.000 de euro
02.11.2007, 22:45 95

KLUDIstudio este primul showroom deschis in Romania de compania gemana Kludi, producatoare de baterii de baie si bucatarie. Un showroom mai putin clasic, mai mult avangardist, a carui piesa de rezistenta este baia Swarovski - "Dazzling Daydream", o premiera in materie de design pe piata romaneasca.
Spatiul destinat acestei bai de lux trebuie sa depaseasca 15 mp. Este singura conditie in cazul achizitionarii acestui "accesoriu". In afara, bineinteles, de existenta fondurilor.
Baia Swarovski a fost realizata in urma unui parteneriat intre cele doua branduri, "Dazzling Daydream" fiind o imbinare de materiale pretioase, lumina, apa si cristal. Produsul este disponibil in doua variante: "Passion" si "Delight".
"Arhitectura cristalina a baii de lux transforma baia intr-un spatiu de reflectare din multe puncte de vedere. Ea intruchipeaza claritatea si transparenta. Acest efect se obtine prin imbinarea materialelor pretioase cu structuri mari si cele mai mici detalii. Cristalul este utilizat ca element de design pentru a sublinia alternanta dintre lumina si apa", explica Marcel Farcas, directorul general al Kludi Romania.
Baia Swarovski in varianta "Passion" mizeaza pe "arhitectura scanteietoare", realizata prin intermediul unor materiale cum ar fi granitul, calcarul, cristalul, sticla si cromul, pe cand varianta "Delight" este un model transparent realizat din calcar, cristal, sticla, lemn si crom.
"Fiecare baie Swarovski este unica in sine, fiind realizata pe comanda. Nu exista un tipar prestabilit, conceptul fiind flexibil la dorintele clientului. Singura cerinta este ca spatiul rezervat baii Swarovski sa nu fie mai mic de 15 metri patrati", spune Farcas. Baia Swarovski made by Kludi cuprinde, pe langa componentele obisnuite ale unei bai, un modul pentru divertisment (o mini-plasma incorporata), o serie de aplicatii pentru perete si podea si un sistem de iluminat cu lustra de cristal.
Preturile baii "Dazzling Daydream" pornesc de la 60 de mii de euro si pot ajunge pana la 150 de mii de euro un set complet. Reprezentantii Kludi Romania sustin ca lansarea acestui produs pe piata romaneasca coincide cu o crestere a cererii in materie de produse de design de lux.
Noul concept store Kludi se doreste nu doar un showroom, ci si un spatiu "de comunicare" dedicat in special arhitectilor si designerilor. Acesta cuprinde cateva zone destinate conversatiei intre specialistii in materie de design - un lounge, o camera de studiu si de lucru, o biblioteca cu bibliografie de specialitate.
Arhitectul Attila Kim (castigator al Premiului Dupont a Bienalei de Arhitectura Bucuresti in 2006), cel care a realizat conceptul pentru acest showroom a folosit nuante de alb si negru, forme cubiste pentru mobilier si pentru spatiile de expunere. Jocurile de lumini sunt, si ele, un laitmotiv al designului.
Desi KLUDIstudio vizeaza in special arhitectii si designerii care se pot intalni in cadrul showroom-ului pentru a discuta proiecte sau pentru a propune noi idei, in acest concept store pot veni si clientii obisnuiti pentru consultanta in domeniu.
Spatiul de expunere cuprinde o serie de modele de baterii de baie si bucatarie marca Kludi, dar si alte produse "cu semnatura", asa cum sunt Swarovski Bathroom made by Kludi, Esprit Home Bath si Joop! Bathroom, si ele rezultate ale unor parteneriate cu aceste branduri din lumea modei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO