Prima pagina

Costurile scazute ale fortei de munca si apartenenta la UE aduc investitorii finlandezi in Romania

29.01.2008, 12:34 14

Apartenenta la Uniunea Europeana si forta de munca ieftina aduc in Romania companiile finlandeze, conform publicatiei Yle UUtiset.

Pe langa venirea Nokia in Romania, mai exista cateva companii finlandeze interesate de forta de munca romaneasca.

Hansaprint, cea mai mare editura din Finlanda, va infiinta, in Romania, in acelasi parc industrial unde este localizata si unitatea de productie Nokia, tipografii care vor deveni operationale in toamna anului 2008.

Directorul general al Hansaprint, Timo Ketonen, a afirmat ca industria de asamblare din Romania este mare si necesita materiale de marketing si documente cuprinzand instructiuni de utilizare in format fizic.

Hansaprint este cea mai mare editura din tarile nordice si cel mai important furnizor de servicii de profil pentru companii din regiunea baltica, specializat in domeniul solutiilor de marketing.

Anul trecut, compania finlandeza a inregistrat afaceri de peste 220 milioane de euro, din care 38% a reprezentat contributia exporturilor si a operatiunilor internationale, potrivit datelor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO