Prima pagina

Copos a devenit patron international

06.06.2001, 00:00 16



Dupa doi ani de lobby Confederatia Patronatelor din Romania, al carei presedinte este omul de afaceri George Copos, a obtinut recunoastere intrenationala. Consiliul General al Organizatiei Internationale Patronilor (OIP) a decis in unanimitate primirea in organizatie a asociatiei romanesti, ca membru cu drepturi depline.

George Copos, presedintele Confederatiei Patronatelor din Romania spune primirea in Organizatia Internationala a Patronilor (OIP) reprezinta un pas foarte important pentru miscarea patronilor din Romania.

"Confederatia Patronatelor din Romania este singura organizatie patronala din Romania care este membra OIP. Acesta este un prim pas catre intarirea miscarii patronale din Romania" a declarat pentru Ziarul Financiar George Copos.

El spune ca asociatia patronala romana a facut demersuri timp de doi ani pentru a fi primita in Organizatia Internationala a Patronilor si ca intarirea in continuare a miscarii patronale se poate realiza prin aliante ale CPR cu celelate organizatii patronale.

El are in vdere o apropiere intre CPR si Uniunea Generala a Industriasilor - UGIR 1903. In Romania miscarea patronala este destul de divizata.

"Scopul este acela de a crea o voce unica fata de Guvern si Sindicate, care sa apere interesele patronilor din sectorul privat", a spus George Copos.

Confederatia Patronatelor din Romania a fost creata pe 27 ianuarie 2000 din 51 de asociatii patronale reprezentative, federatii patronale de ramura si teritoriale si asociatii profesionale de importanta nationala.

Adunarea generala constitutiva l-a ales pe George Copos in functia de presedinte pe o perioada de trei ani. Presedinte fondator a fost ales omul de afaceri Dan Voiculescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO