Prima pagina

Contractul pentru investitia Nokia de la Cluj, pe ultima suta de metri

Contractul pentru investitia Nokia de la Cluj, pe ultima suta de metri
20.03.2007, 17:12 9

Incheierea contractului dintre Consiliul Judetean Cluj si compania finlandeza Nokia se afla pe ultima suta de metri, autoritatile locale si oficialii parcului industrial Tetarom asteptand ca delegatia finlandeza sa semneze documentele saptamana viitoare. Directorul parcului industrial Tetarom, Viorel Gavrea, a declarat pentru Ziarul Financiar ca reprezentantii firmei vor semna contractul saptamana viitoare, la Bucuresti si ca se asteapta acordul Guvernului pentru 30 de mil. de euro destinati viabilizarii terenului, asa cum a solicitat investitorul finlandez.
"Saptamana viitoare sigur vom semna contractul. Este absolut sigur. Aceasta se va intampla la Bucuresti", a precizat directorul. Gavrea a mai precizat ca si problema alocarii de 30 de milioane de euro pentru viabilizarea terenului de la Jucu unde va fi infiintat parcul industrial in care va investi Nokia, s-a rezolvat: "Au fost discutii si cu Ministrul de finante si am avut semnale pozitive".
Pe de alta parte, presdintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a sustinut ca nu exista inca certitudinea ca actele se vor semna saptamana viitoare. "Azi (ieri-nr) o sa avem din nou niste discutii cu cei de la Nokia care sunt la Cluj. Poimaine (joi-nr) o sa am o discutie cu premierul Calin Popescu Tariceanu si abia apoi vom stii", a precizat Nicoara. Nici oficialii Nokia nu au dorit sa confirme varianta finalizarii contractului saptamana viitoare.
Cu toate acestea, premierul Romaniei va fi prezent joi la Cluj si la Salaj in vizita oficiala. "In proportie de 90%, joi, premierul va veni la Cluj. Merge si la Salaj. Eu probabil ca va trebui sa-l insotesc si voi sti mai mult. Toate problemele pe care le am cu premierul le voi discuta cu acesta pe parcursul deplsarii si intalnirilor. Sper ca banii de la Guvern sa vina pentru ca fara ei, nu putem face nimic cu Nokia".
In urma cu doua saptamani premierul Calin Popescu Tariceanu afirma ca Nokia intentioneaza sa investeasca in judetul Cluj intr-un proiect care va asigura 15.000 noi locuri de munca. Nokia intentioneaza sa realizeze, in comuna Jucu un mare centru industrial care se va intinde pe 100 de hectare. Aici se vor realiza produse finite Nokia, adica telefoane mobile si echipamente de retea. Investitia se ridica la aproximativ 200 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO