Prima pagina

Contractele cu Ferrari au marit profitul Electromagnetica

12.04.2006, 00:00 10

Contractele cu Ferrari si cu alti producatori auto au determinat o crestere de aproape cinci ori a profitului Electromagnetica Bucuresti pe 2005, pana la 0,76 milioane de euro (2,75 milioane de lei). Anul trecut a consemnat incheierea perioadei de restructurare completa a productiei companiei, care a dus la schimbarea domeniului principal de activitate al acesteia.

Afacerile Electromagnetica au urcat in 2005 pana la peste 30,3 milioane de euro (109,7 milioane de lei), nivel dublu fata de vanzarile din anul precedent.

Societatea a inceput sa livreze componente catre Ferrari de anul trecut.

"Am livrat 5.000 de seturi de geamuri laterale spate pentru ultimul model de Ferrari si din punctul de vedere al profitului unitar, aceasta este una din cele mai profitabile colaborari ale noastre", a precizat Eugen Scheusan, directorul general al Electromagnetica Bucuresti.

Totodata, Electromagnetica a livrat anul trecut lampi de iluminat interior pentru unul din modelele Alfa Romeo, livrarile catre producatorul italian de autovehicule Fiat insumand 200.000 euro/lunar.

Compania a mai vandut componente si subansamble si pentru Dacia Logan in valoare de 7,4 milioane de lei (doua milioane de euro), vanzarile catre Dacia fiind estimate sa atinga 10 milioane de lei in acest an ( 2,8 mil. de euro la un curs de 3,5 lei/euro - n.red).

Electromagnetica si-a diversificat puternic activitatea in ultimul deceniu, in conditiile adancirii pana aproape de disparitie a pietei de echipamente pentru telecomunicatii, principalul motor de crestere al afacerilor societatii pana in 2000. In prezent, cea mai mare pondere in structura cifrei de afaceri o detin echipamentele electrice si subansamblele pentru producatori auto.

Societatea a investit puternic in ultimii ani in echiparea tehnologica a fabricii, anul trecut fiind investite doua milioane de euro, iar in acest an fiind planificate investitii de 4,5 milioane de euro. Electromagnetica este controlata de Asociatia Salariatilor. Capitalizarea bursiera a companiei este de 10,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO