Prima pagina

Colliers: Apartamentele s-au ieftinit cu 4,4% in mai

13.06.2008, 14:55 11

Indicele BREI (Bucharest Real Estate Index), care analizeaza evolutia preturilor apartamentelor oferite spre vanzare in Bucuresti, a inregistrat in luna mai o valoare de 1.843 Euro/mp, cu 45 de unitati sub valoarea din aprilie, continuand trendul oscilant de la inceputul anului, conform analizei lunare realizata de Colliers Residential Division.

In timp ce BREI-N (indicele apartamentelor noi) se situeaza la nivelul de 1909 Euro/mp, pastrand practic nivelul lunii precedente, BREI-V (indicele apartamentelor vechi) inregistreaza o scadere de 5%, coborand de la 1892 in aprilie la 1808 Euro/mp in luna mai.

Raportat la primul trimestru de anul trecut se observa o crestere de 34%, respectiv cu 468 unitati.

Cresterile procentuale din anii precedenti vor fi mai greu de atins, acestea presupunand cresteri unitare din ce in ce mai mari, se mai arata in studiul Colliers.

In acest moment singurul sector care a inregistrat o apreciere a preturilor este sectorul 3, desi cresterea este de suprafata, de doar 2%. Sectorul cu cel mai mare pret/mp ramane sectorul 1 cu o cota de 2.208 Euro/mp, urmat de sectorul 4 care a inregistrat o valoare de 1.948 Euro/mp. Valoarea cea mai scazuta este cea a sectorului 6, cu putin sub 1.600 Euro/mp, in special datorita caracterului omogen al acestui sector, axat in proportie de aproape 100% pe clasa medie a pietei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO