Prima pagina

Coca-Cola Israel aduce iaurturile Muller

31.07.2008, 18:35 45

Producatorul german de lactate Muller, cu afaceri de peste 2 mld. dolari (circa 1,3 mld. euro), isi pregateste intrarea pe plan local realizand in prezent angajari pentru departamentele de logistica, vanzari si distributie in principalele orase ale tarii, potrivit anunturilor de pe site-urile locale de recrutare.
Grupul vizeaza astfel obtinerea unei retele nationale de distributie, urmand a-si disputa piata lactatelor cu producatori ca Friesland, Danone, Tnuva sau Lactalis. Intrarea gigantului german a fost anuntata inca din vara anului trecut. Filiala israeliana a grupului Coca-Cola a semnat la inceputul anului trecut un contract de cooperare cu Muller prin intermediul caruia Tara, companie achizitionata de Coca-Cola Israel in 2004, a inceput productia lactatelor germane in Israel. Principalele orase vizate sunt Bucuresti, Timisoara, Iasi, Constanta, Galati, Braila, Cluj Napoca, Brasov si Ploiesti. Potrivit anunturilor postate pe site-urile de recrutare, producatorul de lactate angajeaza personal si pentru un depozit care va fi situat in localitatea Bragadiru, din judetul Ilfov.
Recrutarile sunt realizate atat pentru Muller Dairy Ro (companie care nu este inregistrata in prezent la Finante), cat si pentru Isgero Distribution, companie infiintata in august 2007 in Bucuresti, potrivit Registrului Comertului. Isgero Distribution din Bucuresti este detinuta de actionarul unic Codrin Florin Mugurel Luta. In prezent, Luta face parte din echipa casei de avocatura Musat si Asociatii.
"Detin partile sociale ale Isgero Distribution SRL in temeiul unui contract de asistenta juridica incheiat intre societatea de avocati Musat si Asociatii si un client a carui identitate nu o pot dezvalui", a declarat Luta.
Contactati de ZF, reprezentantii locali ai Muller nu au dorit sa ofere detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO