Prima pagina

CNVM: Actiunea brokerilor face parte dintr-o atitudine de denigrare

22.07.2008, 17:20 19

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) raspunde in termeni duri declaratiei Asociatiei Brokerilor, potrivit careia salariile raportate de membrii si angajatii CNVM reprezinta o anomalie.
"Comunicatul de presa al Asociatiei Brokerilor face parte dintr-o atitudine constanta de denigrare a activitatii membrilor si personalului CNVM", se precizeaza la inceputul unui comunicat emis de autoritatea de supraveghere.
Asociatia Brokerilor, reprezentantul tuturor societatilor de brokeraj si a bancilor care opereaza pe piata de capital, considera ca "anomalia" persista din momentul trecerii CNVM de la o finantare de la bugetul statului la autofinantare pe baza unor reguli stabilite unilateral.
In replica, CNVM afirma: "In pofida afirmatiilor calomnioase din comunicatul Asociatiei Brokerilor, care vadesc cel putin o profunda lipsa de cunoastere a normelor legale in vigoare, bugetul de venituri si cheltuieli al CNVM, precum si executia acestuia sunt aprobate de catre Parlamentul Romaniei, dupa o atenta analiza si examinare in comisiile parlamentare de specialitate. Mai mult, executia bugetului din punct de vedere al conformitatii cu prevederile legale, al oportunitatii, eficientei si eficacitatii este controlata de catre Curtea de Conturi a Romaniei ".
Click pe documentul atasat pentru a citi integral comunicatul CNVM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO