Prima pagina

CIA, acuzata de asasinat politic

08.06.2000, 00:00 17



Ministrul iugoslav al Informatiilor, Goran Matici, a acuzat Agentia Centrala de Informatii a SUA (CIA) ca a pus la cale asasinarea, saptamana trecuta, a lui Goran Zugici, consilierul pe probleme de securitate al presedintelui muntenegrean Milo Djukanovici, cu scopul de a destabiliza tara, informeaza Reuters. "Cand toata promovarea de conflicte a dat gres pe teritoriul Republicii Muntenegru, a fost promovat un act terorist sub controlul direct si supravegherea CIA care are o legatura directa cu moartea lui Goran Zugici. Reprezentantii CIA vor ca acest act terorist sa fie pus pe seama Belgradului si Serbiei", a declarat Matici. Zugici a fost impuscat miercurea trecuta de un barbat necunoscut, in fata casei sale din centrul Podgoritei.

Ministrul iugoslav a pus la dispozitia ziaristilor o caseta audio pe care era inregistrata o conversatie telefonica intre doi oficiali americani, unul aflat in Croatia si unul insarcinat cu o misiune economica in Muntenegru, spunand ca aceasta dovedeste implicarea CIA in asasinat.

Presedintele muntenegrean Milo Djukanovici a declarat ca asasinatul este o dovada a presiunii crescande pe care guvernul de la Belgrad o face asupra sa, insa nu i-a acuzat direct pe Milosevici si pe aliatii acestuia.

CIA a respins categoric acuzatiile lansate de ministrul iugoslav al Informatiilor, pe care le-a catalogat drept un "nonsens". "Noi nu facem asa ceva", a afirmat purtatorul de cuvant al CIA, Bill Harlow.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO