Prima pagina

CEZ preia 7% din grupul ungar MOL

23.01.2008, 14:15 16

MOL a vandut catre compania de utilitati CEZ din Cehia o participatie de 7%, respectiv 7,68 de milioane de actiuni de clasa A, la pretul de aproximativ 1,3 miliarde dolari, a anuntat, miercuri, grupul ungar, care incearca sa se protejeze de o eventuala preluare din partea companiei austriece OMV, informeaza Mediafax.

MOL detine o optiune de cumparare a acestor actiuni, la pretul de 20.000 de forinti (113,5 dolari) pe unitate, care poate fi exercitata in termen de trei ani. In cadrul tranzactiei, pretul unei actiuni este de 30.000 de forinti (170,4 dolari).

Grupul ungar incearca sa se protejeze astfel fata de o oferta de preluare din partea companiei austriece OMV si controleaza, impreuna cu asociatii sai, peste 40% din actiunile MOL.

In urma acordului, MOL va detine 1,47 de milioane de actiuni proprii, respectiv 1,3% din total, cu mult sub limita legala de 10%.

Analistii au apreciat ca vanzarea de actiuni catre CEZ va permite MOL sa rascumpere mai multe actiuni, iar grupul a anuntat, marti, ca va relua acest proces, dupa ce a fost oprit in septembrie 2007.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO