Prima pagina

Ceuca: Cresterea economica ar putea aduce inapoi investitorii straini pe Bursa

02.06.2008, 11:26 8

Bursa inregistra in prima parte a sedintei de astazi o scadere de circa 1%, in ciuda datelor pozitive anuntate astazi cu privire la cresterea economica a Romaniei din primul trimestru, de 8,2%.
Brokerii spun ca deocamdata investitorii sunt mai atenti la stirile de afara decat cele interne, dar ca aceste date ar putea schimba opinia investitorilor straini cu privire la piata din Romania.
"Teoretic, datele bune cu privire la cresterea economica ar trebui sa influenteze Bursa, dar, chiar daca in ultimele saptamani piata s-a inscris pe un trend usor pozitiv, oamenii se uita inca la stirile de afara", spune Adrian Ceuca.
Indicele BET pierdea dupa o ora de tranzactionare 1,2%, in timp ce SIF-urile inregistrau in medie o scadere de 0,7%.
"Poate in schimb sa aduca investitorii straini pe Bursa, pentru ca in ultimul timp s-a pus accentul pe problemele economice si aceste date pozitive ar putea sa schimbe perceptia unora cu privire la mediul economic, poate s-o imbunatateasca si pe cea a investitorilor autohtoni, care au fost mai pesimisti decat era cazul", considera Ceuca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO