Prima pagina

CEC Bank isi va majora capitalul social cu 69,5 milioane de lei

CEC Bank isi va majora capitalul social cu 69,5 milioane de lei
06.05.2008, 11:08 28

CEC Bank a decis majorarea capitalului social cu 69,5 milioane de lei, din profitul aferent anului trecut ramas dupa repartizare, conform declaratiilor lui Radu Gratian Ghetea, presedintele bancii.

Capitalul social al CEC a fost majorat la finele anului 2006 cu 500 de milioane de lei, de la 150 de milioane de lei la 650 de milioane de lei, prin aportul in numerar al actionarului unic, Ministerul Economiei si Finantelor.

La sfarsitul primului trimestru din 2008, banca a avut un profit brut de 42 milioane lei, aproape jumatate din castigul inregistrat in intreg anul trecut.

Activele bancii se ridicau la finele lunii martie la 11,48 miliarde lei, in conditiile unui sold al creditelor de 5,75 miliarde lei.

Casa de Economii si Consemnatiuni se va numi de azi CEC Bank, cea mai veche institutie bancara din Romania lansandu-si o noua imagine.

Pentru operatiunea de rebranding, la nivelul a 600 de unitati, banca va investi circa 45 milioane lei pentru reamenajare si schimbarea imaginii.

Totodata, CEC Bank va aloca 5,56 milioane de euro pentru promovarea noii imagini si a unor produse noi.

Cu ocazia ceremoniei de lansare a noii imagini a celei mai vechi banci din Romania, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat: "aceasta rebotezare a CEC cred ca simbolizeaza sfarsitul reformei sistemului bancar, dupa 1990".

Isarescu a aratat ca in 1990 reforma sistemului bancar a inceput tocmai cu reorganizarea operatiunilor CEC si separarea operatiunilor bancii centrale de operatiunile bancare curente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO