Prima pagina

Carrefour, de-acum si pentru pietoni

Carrefour, de-acum si pentru pietoni
28.11.2002, 00:00 14

Carrefour, liderul european in distributie si grupul francez Vinci, lider in domeniul constructiilor si concesionarilor, vor deschide in toamna anului viitor complexul comercial Orhideea, care va include al doilea hypermarket Carefour din Bucuresti. Investitia implicata este de 25 de mil. de euro.
"Daca complexul comercial pe care l-am deschis in urma cu aproape un an si jumatate la Chiajna se adresa mai degraba persoanelor care veneau cu masinile proprii la cumparaturi, in cazul complexului comercial Orhideea, posibilitatile de acces sunt mai multe - linii de tramvai, autobuz si metrou" a declarat Francois Oliver, director executiv Carrefour Romania.
"Mizam astfel pe un numar mult mai mare de vizitatori in cazul complexului Orhideea decat in cazul complexului de la Chiajna - 25.000 de oameni zilnic, insa nu pot spune sigur daca vor fi cu 20% mai multi. In orice caz este sigur ca numarul de vizitatori va fi ridicat nu numai in timpul week-end-ului, ca in cazul primului Carrefour, ci in toate zilele saptamanii, mai ales ca acest centru comercial se afla foarte aproape de Gara de Nord care este tranzitata de 12 milioane de calatori anual si " adauga Oliver.
Complexul comercial din zona Orhideelor a implicat o investitie de 25 de milioane de euro, valoare finantata de grupul Vinci, promoterul, adica compania care a dezvoltat acest proiect si care va realiza si constructia. Principalul partener al Vinci in acest proiect este, potrivit lui Grummer, grupul Carrefour.
"Complexul Orhideea se va intinde pe o suprafata de 7 hectare, din care suprafata construita totala va fi de 30.000 de metri patrati. Hypermarketul Carrefour va ocupa 17.000 metri patrati din care 9.000 de metri patrati va fi suprafata de vanzare" adauga Grummer.
Potrivit acestuia, restul de 8.000 de metri patrati vor fi ocupati de 60 de magazine.
Centrul comercial Orhideea este al doilea proiect dezvoltat in calitate de promoter de grupul Vinci in Romania, dupa turnul Victoria, cumparata de Banca Romana de Dezvoltare - Groupe Societe Generale.
"Avem in plan inca doua proiecte de centre comerciale, unul in zona Baneasa si altul in centrul orasului, prin investitii de 35, respectiv 40 de milioane de euro", a mai spus Grummer. Potrivit acestuia Vinci este in prezent in discutii cu diverse companii pentru proiectul din zona Baneasa, care este in stadiul cel mai avansat, si va avea o suprafata construita de 30-40.000 de metri patrati care va include un hypermarket si o galerie comerciala mai mare decat cea din complexul Orhideea. Carrefour intentioneaza la randul sau sa dezvolte un hypermarket in zona de nord a orasului, insa directorul executiv al filialei din Romania nu  a precizat daca hypermarketul Carrefour va fi amplasat in cadrul complexului comercial pe care-l va dezvolta Vinci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO