Prima pagina

Carpatica: Nu purtam discutii de preluare cu Commerzbank

25.06.2008, 16:31 17

"Banca Comerciala Carpatica (BCC) este o institutie profitabila pe piata romaneasca si acesta poate constitui un motiv al interesului deosebit manifestat de o serie de entitati financiare internationale pentru colaborari cu BCC", se arata intr-un comunicat al Bancii Comerciale Carpatica.

Conform comunicatului remis BVB, Carpatica deruleaza parteneriate cu multe institutii financiar-bancare internationale, cel mai vechi partener extern fiind Commerzbank, institutie cu care BCC are excelente relatii de afaceri.

Totusi banca neaga orice speculatii privind purtarea de discutii in privinta unei eventuale preluari de catre banca germana a Bancii Comerciale Carpatica, conform declaratiilor lui Nicolaie Hoanta, director general al Bancii Comerciale Carpatica.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, actionarii Carpatica au evaluat banca la circa 500-550 de milioane de euro, in vederea unei viitoare fuziuni cu Commerzbank, in conditiile in care capitalizarea acesteia pe Bursa nu depaseste 130 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO