Prima pagina

Bill Gates: Sunt impresionat de calitatile romanilor, ne vom continua investitiile aici

Bill Gates: Sunt impresionat de calitatile romanilor, ne vom continua investitiile aici

Bill Gates a impresionat ieri la intalnirea cu presedintele Traian Basescu si premierul Tariceanu prin naturaletea si atentia cu care si-a tratat gazdele. Cofondatorul Microsoft s-a conformat cerintelor impuse de ceremonia de decorare, a vorbit pasionat de Vista si Office si a raspuns cu rabdare la zeci de intrebari ale presei.

02.02.2007, 18:45 77

Relaxat, zambitor si extrem de natural in relatia cu oficialitatile si jurnalistii, Bill Gates a facut ca lansarea de ieri a Windows Vista si a Microsoft Office, precum si inaugurarea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic din Bucuresti al companiei, sa para cu nimic mai prejos decat un eveniment desfasurat oriunde altundeva pe glob
In sala Centrului de suport tehnic al Microsoft din Bucuresti, amenajata drept centru de conferinte pentru vizita lui Bill Gates in Romania, s-a facut ieri liniste doar pentru cateva secunde, atunci cand cofondatorul Microsoft si presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu si ambasadorul SUA Nicholas Taubman au intrat in sala.
In ciuda insistentelor repetate ale organizatorilor, nu doar bliturile si declansatoarele aparatelor foto detinute de profesionisti au inundat aerul. Dincolo de zecile de camere foto semiprofesionale si telefoane mobile cu camera foto indreptate instantaneu spre Bill Gates, comentariile si soaptele din sala au persistat cateva minute inainte ca evenimentul sa inceapa.
Fara a arata nici cel mai mic semn ca ar fi agasat de bliturile si zgomotul persistent si sacadat al aparatelor foto, Bill Gates si-a inceput discursul metionand ca este foarte incantat sa se afle acum in Romania.
"Sunt foarte fericit sa fiu aici la prima vizita in Romania si sa particip la deschiderea unui centru care va ajuta clientii sa rezolve probleme importante. (...) Ne asteptam sa investim in continuare in Romania", a spus Gates.
El a aratat ca spera ca introducerea Internetului in mai multe tari sa fie o baza pentru dezvoltarea sistemului educational, Romania reprezentand un exemplu in acest sens. "Internetul si noile tehnologii ii permit Romaniei sa participe la industria globala IT mai mult decat te-ai astepta de la o tara atat de mica", a adaugat el.
Bill Gates a ascultat rabdator, fie zambitor, fie intrigat - discursurile premierului si presedintelui, dupa care a urmat, ascultator, indicatiile staff-ului in momentul in care Traian Basescu l-a decorat cu ordinul national Steaua Romaniei in grad de comandor. In acele clipe, Gates nu parea in nicun caz cel mai puternic om de pe planeta.
Dupa ce i-a condus pe oficialii romani si pe ambasadorul SUA in afara salii, pentru a trece la a doua etapa a evenimentului, Bill Gates a prezentat functiile Windows Vista si Office 2007, dupa care a asteptat rabdator intrebarile presei locale. Aproape 19 - un numar de intrebari din public cu care se pot lauda destul de putini manageri sau politicieni romani.
Si-ar lasa Bill viata pe seama unui spital in care inimia sistemului IT e Vista? Da, dar nu oricum, pentru ca Vista nu face singur totul. Va fi Vista ultima editie Windows de o asemenea amploare? Nu, raspunde, omul-simbol al Microsoft, si ofera subiect pentru un headline numai bun pentru New York Times: planurile companiei prevad lansari ale unor noi editii Vista la fiecare trei ani. Ati discutat cu oficialii romani si despre pirateria software? Nu am avut pirateria pe agenda in mod special, dar respectarea legii este importanta.
Cel mai bogat om de pe glob, si unul dintre cei mai influenti in acelasi timp, care a influentat puternic mersul economiei mondiale, a raspuns atent la toate intrebarile, zambind, gesticuland, incruntandu-se, cerand detalii de la jurnalisti, asa cum poate multi nu s-au asteptat.
La finalul evenimentului a parasit Centrul Global de Suport Tehnic din Bucuresti, situat pe o strada pe care gropile au fost special astupate cu doua zile inainte de vizita sa, pentru a merge in Paris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO