Prima pagina

AVAS a publicat contractul pentru privatizarea uzinei de la Craiova

21.09.2007, 16:26 19

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a publicat astazi pe site-ul propriu contractul de vanzare - cumparare semnat cu Ford pentru pachetul de actiuni reprezentand 72,4% din capitalul social detinut la S.C. Automobile Craiova S.A., evaluat la 57 de milioane de euro.
Achizitia uzinei de la Craiova, cumulata cu investitiile ce va fi derulate de catre compania americana, va duce investitiile totale ale Ford la peste 730 de milioane de euro, in conditiile in care presedintele Ford of Europe anunta cheltuieli de pana la 1 miliard de euro pe piata locala.
La uzina din Craiova Ford intentioneaza sa asambleze doua modele, incepand cu a doua jumatate a anului viitor. Noile modele, un automobil de clasa mica, care cel mai probabil va utiliza platforma tehnica a lui Fiesta va fi lansat in toamna anului viitor, in cadrul Salonului Auto de la Paris. Cel de-al doilea model, un automobil comercial de sub 3,5 tone va fi lansat in aceeasi perioada.
Uzina din Craiova va deveni cea mai mare din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de 300.000 de automobile si 300.000 de motoare, valoarea investitiei Ford fiind una semnificativa", a mai spus primul ministru.
Prin investitii in valoare de 675 de milioane de euro, prevazute sa fie realizate intr-o perioada de patru ani, Ford s-a angajat sa asigure la Craiova o capacitate de productie anuala pentru un numar de 300.000 de autoturisme si 300.000 de motoare, corespunzator unor venituri de 2,8 miliarde de euro, din care 2,5 miliarde de euro realizate din export
Potrivit reprezentantilor Ford, productia modelelor Daewoo nu va fi sistata si nici cea a componentelor de schimb pentru modelele fabricate la Craiova. Numele noii companii care va detine in Romania actuala Automobile Craiova nu a fost inca stabilit de catre oficialii Ford.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO