Prima pagina

ANRCTI: 10.000 de lei, amenzi pentru transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate

28.05.2008, 14:19 27

Sapte firme si doua persoane fizice au fost amendate de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei cu suma totala de 10.000 lei pentru transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si pentru nefurnizare de informatii, se arata intr-un comunicat al ANRCTI.

"In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, ANRCTI a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea 365/2002 privind comertul electronic, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei".

ANRCTI a sanctionat Management Proiect SRL Targu-Jiu, Curtea Veche Publishing SRL Bucuresti, Elitech Mit SRL Oltenita, E-Student Consult SRL Bucuresti, Chris&Chris Solutions Co SRL Bucuresti, Ghizbi S.R.L. Bucuresti si doua persoane fizice din Bucuresti.

De asemenea, deoarece nu a furnizat informatiile solicitate de ANRCTI, Westfloor Profesional SRL Bucuresti a fost sanctionata cu amenda in cuantum de 1.000 lei", se precizeaza in comunicat.

Conform legislatiei, trimiterea prin posta electronica, fara obtinerea in prealabil a consimtamantului expres al destinatarului, a unei comunicari comerciale, reprezinta o contraventie. In categoria comunicarilor comerciale intra mesajele destinate sa promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema unui comerciant sau membru al unei profesii reglementate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO