Prima pagina

Americanii de la Weatherford au cumparat Atlas Gip de la Tender cu 16,6 mil. euro

Americanii de la Weatherford au cumparat Atlas Gip de la Tender cu 16,6 mil. euro
16.07.2008, 11:53 126

Grupul american Weatherford a preluat pachetul majoritar al Atlas Gip de la omul de afaceri Ovidiu Tender pentru 16,6 mil. euro.

Weatherford, unul dintre cei mai mari jucatori de pe pia]a de servicii petroliere, a mai achizitionat la inceputul anului firma de profil BOSS Campina de la Petrom pentru 10 mil. euro.

Grupul american are operatiuni in peste 100 de tari si a realizat anul trecut venituri de 7,8 mld. dolari.

Pachetul majoritar de 86% din actiunile Atlas Gip Ploiesti (ATGJ), companie cu activitati in domeniul prospectiunilor geologice, a fost vandut ieri pe piata RASDAQ prin intermediul a trei tranzactii speciale (XDEAL), potrivit raportarilor de pe Bursa.

Compania era controlata de catre omul de afaceri Ovidiu Tender, prin intermediul Tender SA si Vulcan Bucuresti. Contactat de ZF, Tender a confirmat vanzarea Atlas Gip. Potrivit acestuia, cumparatorul este o companie americana.

Tranzactia s-a realizat la pretul de 83 lei/actiune, cu 5% peste pretul din piata al actiunilor. La acest pret, compania este evaluata la 19,3 mil. euro.

Atlas Gip a raportat anul trecut afaceri de 101,8 mil. lei (30,4 mil. euro) si un profit net de 16,8 mil. lei (5 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO