Prima pagina

Al doilea roman in echipa gigantului american Carlyle

11.08.2008, 20:27 20

Gigantul american Carlyle, cel mai mare administrator de fonduri de investitii la nivel mondial, a numit recent un roman in functia de vicepresedinte pentru achizitii in Europa Centrala si de Est, Catalin Breaban devenind astfel al doilea roman din echipa de peste 600 de specialisti a companiei americane.
Cu active de peste 80 de miliarde de dolari si 60 de fonduri de investitii in administrare, grupul american Carlyle a investit in peste 20 de tari din lume pana in prezent, fiind asteptat sa intre si in Romania.
Catalin Breaban, care lucreaza la birourile din Londra ale Carlyle, este responsabil de oportunitatile de achizitii din Europa Centrala si de Est. Anterior, acesta a detinut functia de vicepresedinte al echipei de investment banking a grupului bancar HSBC. Breaban a mai activat timp de cinci ani in cadrul companiei austriece Raiffeisen Investments, ocupandu-se de fuziuni si achizitii in Europa Centrala si de Est. El a absolvit un MBA in cadrul INSEAD, una dintre cele mai bune scoli de business din lume.
Primul roman din echipa formata din aproape 600 de persoane a Carlyle a fost Dan Farcasanu. Acesta ocupa in prezent pozitia de senior associate la fondul Central and Eastern Europe Buyout. Farcasanu este responsabil de oportunitatile de investitii din Europa de Est, fiind localizat in biroul de la Varsovia. El a lucrat anterior in cadrul Global Finance, companie elena de private equity activa pe piata locala de peste zece ani, unde a detinut pozitia de director de investitii pe Romania.
Farcasanu detine o experienta solida pe segmentul de fuziuni si achizitii lucrand in trecut la companiile de consultanta CA IB Romania si PricewaterhouseCooopers. Printre tranzactiile la care Farcasanu a participat in calitate de advisor se numara achizitia Electrica Oltenia de catre CEZ, tranzactia dintre Ruhrgas si Distrigaz Nord si vanzarea distribuitorului de energie Electrica Muntenia Sud.
Pe piata locala, Carlyle este interesat de companiile care activeaza in sectorul materialelor de constructii, bunurilor de consum, retail si servicii medicale. Planurile de investitii ale grupului american au in vedere proiecte care sa atraga intre 30 si 200 de milioane de euro. Carlyle intentioneaza de asemenea sa aiba prezenta locala in tarile din Europa Centrala si de Est. Alaturi de biroul din Varsovia, gigantul american ia in considerare deschiderea unui birou in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO