Prima pagina

Agentia de Cadastru pregateste un index imobiliar

16.04.2008, 17:30 11

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) urmareste sa realizeze un index imobiliar in colaborare cu autoritatile de profil din Olanda, care ar putea acoperi intreaga tara cel devreme peste trei ani.
Proiectul de monitorizare a pietei imobiliare presupune culegerea de informatii de la toate institutiile implicate in tranzactii, banci, notari publici, municipalitate si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, si calcularea unui indice de crestere in functie de tranzactiile realizate intr-o anumita zona.
In prima faza, ANCPI a demarat un proiect pilot la Buzau care se va incheia in primele luni ale anului viitor. "Am inceput la Buzau pentru ca avem infrastructura informatica necesara. Am separat orasul in cartiere si am colectat date de la autoritati. Am intampinat insa unele dificultati pentru ca nu intotdeauna numele strazilor corespund", a spus Robert Tatu, director general ANCPI. Proiectul pilot se desfasoara in parteneriat cu Agentia de Cadastru, Publicitate Imobiliara si Cartografie din Olanda si este finantat de catre Olanda cu 325.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO