Prima pagina

Afacerile grupului Mobexpert au urcat anul trecut cu 12%, la 168 mil. euro

04.02.2008, 10:54 26

Grupul Mobexpert, controlat de omul de afaceri Dan Sucu, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 168 de milioane de euro, in avans cu 12% fata de 2006, a anuntat, astazi, compania cu activitati in productia si comercializarea mobilei.

Grupul de firme Mobexpert, cel mai mare jucator din industria locala a mobilei, a inregistrat anul trecut vanzari in crestere cu 28% la nivel regional.

Cele mai importante volume au fost realizate in Bucuresti, reprezentand o crestere medie de peste 25% comparativ cu 2006. Hipermagazinul Mobexpert din Sofia (Bulgaria), lansat in septembrie 2007, a marcat o crestere medie lunara a vanzarilor de 15%.

"Anul 2007 a avut rezultate peste asteptari pentru Grupul Mobexpert. Pe zona de retail, a fost un an in care am deschis directii pe care le vom continua si in 2008. Printre acestea, primul hipermagazin Mobexpert din afara granitelor, la Sofia, a marcat consolidarea noastra ca jucator regional. Pe zona de productie, am lansat proiectul de la Targu Mures, ca baza a cresterii productivitatii si a cifrei de afaceri pe care ne-o propunem pana in 2012", a declarat Dan Sucu, presedintele Grupului Mobexpert.

Pentru 2008, an in care intregul grup Mobexpert (retail, productie, importuri si servicii imobiliare, logistica) si-a bugetat o cifra de afaceri de aproximativ 200 mil. euro, sunt programate deschideri pentru patru magazine, la Suceava, Pitesti, Ploiesti si Bucuresti, investitiile fiind estimate la 8 mil. euro.

Investitiile in retail ale Mobexpert vor avea in vedere doua concepte de hipermagazin, unul cu suprafete de 10.000-12.000 de metri patrati si unul cu suprafete de 6.000 de metri patrati. In primul caz investitiile vor fi de 2,5-3 mil. euro, in timp ce pentru al doilea concept sumele sunt de pana la 2 mil. euro

"Estimam ca primul hipermagazin Mobexpert de 6.000 de metri patrati, un proiect-pilot in retea, va fi deschis la Suceava in aprilie 2008", spune Sucu.

Mobexpert a deschis in acest an primul sau hipermagazin din afara tarii, la Sofia, pe o suprafata de 11.000 de metri patrati. Investitia in amenajare si aprovizionarea cu marfa a fost de 2,5 mil. euro, care se adauga altor 7,5 mil. euro cat valoreaza terenul si constructia si care sunt in proprietatea Domus Mex, firma imobiliara a Grupului Mobexpert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO