Prima pagina

Actionarul majoritar al Pro TV a achizitionat cel mai important portal de bloguri din Cehia

27.05.2008, 18:17 84

Central European Media Enterprises (CME), actionarul majoritar al Pro TV, a anuntat azi preluarea integrala a companiei cehe Jyxo, care detine cel mai important portal de bloguri din Republica Ceha, blog.cz, CME ocupand astfel locul trei in functie de traficul inregistrat pe site-urile cehe.

Valoarea tranzactiei s-a ridicat la aproximativ 163-200 milioane de coroane cehesti (6,5 - 8 milioane euro), suma care va fi platita in cash, in functie de rezultatele indeplinite la doi ani de la achizitie.

Jyxo ofera o serie de servicii internet, precum un motor de cautare, un site de advertising online, un portal de bloguri si un serviciu de email corporate.

Blog.cz este cel mai mare portal de bloguri din Cehia, acesta avand peste 400.000 de bloguri si inregistrand peste 2,5 milioane de utilizatori unici pe luna.

In 2007, Jyxo a inregistrat vanzari de 17,9 milioane de coroane cehesti (713.000 euro) si un profit operational de 11,1 milioane coroane cehesti (442.000 euro).

CME este o companie media ce opereaza o retele de televiziune din sase tari centrale si est-europene, ce au aproximativ 90 de milioane de spectatori. In Romania, compania opereaza televiziunile PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro si MTV Romania. De asemenea, compania mai detine si televiziuni in alte tari precum Croatia (Nova TV), Republica Ceha (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Slovacia (TV Markiza, Galaxie Sport), Slovenia (POP TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO