Prima pagina

Actionarii Northern Rock nu se vor alege cu nimic dupa nationalizare

18.02.2008, 17:21 9

Actionarii Northern Rock si-ar putea vedea investitiile disparand, dupa ce guvernul britanic a hotarat nationalizarea institutiei financiare, opineaza MarketWatch.

Cancelarul Alistair Darling a anuntat decizia de nationalizare a bancii duminica, dupa ce ofertele de preluare venite din partea altor banci au fost considerate ca nefiind atractive. Darling a anuntat de asemenea ca va avea loc o audit care va evalua compensatiile ce vor fi aduse investitorilor.

Totusi, conform analistilor, nu va mai exista nici un ban de impartit actionarilor, 25 de miliarde de lire sterline (33,40 miliarde euro) din valoarea bancii nefiind luate in considerare, deoarece acestea au fost depuse de catre Banca Angliei.

"Evaluarea va fi calculate pornind de la premisa ca vanca nu a fost ajutata prin imprumuturi guvernamentale si, pornind de aici, valoarea actiunilor ar putea deveni nula", a declarat analistul firmei Bear Stearns, Robert Sage, intr-o scrisoare catre clienti.

Si James Hamilton, analist la Numis Securities, considera ca valoarea ar putea deveni nula, dar acesta a mai mentionat faptul ca guvernul ar putea lua totusi decizia de a oferi compensatii actionarilor pentru a evita actionarile in instanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO