Prima pagina

Acord de asociere Macedonia-UE

10.04.2001, 00:00 33



Macedonia a semnat ieri un acord de stabilitate si asociere cu Uniunea Europeana care are drept scop evitarea izbucnirii unor noi violente in fosta republica iugoslava, informeaza BBC.

UE spera ca acordul, care vine dupa cele doua saptamani de lupte intre rebelii albanezi si trupele macedonene de la sfarsitul lunii trecute, sa stimuleze negocierile dintre cele doua parti.

Delegatia macedoneana condusa de premierul Liubco Georgievski s-a intalnit ieri cu troica UE, anuntand ca guvernul de la Skopje doreste sa obtina pana in luna iunie primele rezultate concrete in dialogul politic dintre toate comunitatile etnice.

In concluziile adoptate in cursul diminetii, Consiliul ministrilor de Externe ai UE, reunit la Luxemburg, a salutat calendarul stabilit de liderii politici macedoneni pentru un dialog politic "consolidat", precum si "angajamentul lor de a obtine primele rezultate substantiale pana in luna iunie".

Pana acum au avut loc trei runde de negocieri la Skopje, conduse de presedintele macedonean Boris Traikovski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO