Prima pagina

60% din actiunile Loulis Romania, vandute unei firme detinute de Raiffeisen (Update)

03.04.2007, 18:11 10

Actionarul majoritar al Loulis Romania, grupul elen Loulis International Foods a semnat, ieri, la Viena, un precontract cu compania Leipnik Lundenburger Invest, controlata de grupul financiar Raiffeisen, prin care se angajeaza sa vanda 60% din actiunile detinute la compania romaneasca.

Loulis Romania estimeaza ca tranzactia se va finaliza in cursul lunii mai, potrivit unui comunicat al firmei transmis, astazi, Bursei de Valori Bucuresti.

Holdingul Leipnik Lundenburger Invest este controlat de Raiffeisen Holding Nieder?sterreich si Raiffeisen Zentralbank ?sterreich. Grupul isi desfasoara activitatea in Europa Centrala si de Est, avand activitati in industria de morarit si panificatie, afaceri cu automate de cafea si producerea de zahar.

Grupul Loulis detine 88,3% din capitalul companiei din Romania. De asemenea, grupul va instraina 60% din actiunile companiei Sofia Mel din Bulgaria, 5% din actiunile companiei mama Loulis Mills si 1% din actiunile companiei albaneze Atlas Sh.A.

Loulis Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 159,7 milioane lei, in crestere cu 14,1 % fata de 2005, si a raportat un profit de 2,7 milioane lei, fata de pierderile de 7,6 milioane lei din anul precedent.

Loulis Group, care defasoara activitati in Grecia, Albania, Bulgaria si Romania, este prezent pe piata locala din 1999, cand a achizitionat societatile de morarit si panificatie Mopan Targu Mures si Titan Bucuresti. Activitatea de productie la unitatea Titan a incetat in anul 2003, dupa inaugurarea complexului de morarit si panificatie de la Cernica, a carui constructie a necesitat fonduri de circa 80 milioane de euro.

In ianuarie 2005, Mopan si Moara Loulis au fuzionat, noua companie purtand numele Loulis SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO