Povestidesucces

Ship Design Group Galaţi mizează pe afaceri de 2,6 mil euro în 2015 din proiectare de nave şi consultanţă

Ship Design Group Galaţi mizează pe afaceri de 2,6 mil...
04.02.2015, 10:21 1974

Compania Ship Design Group (SDG) Galaţi, specializată în proiectare şi consultanţă pentru construcţia de nave, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de circa 2,6 milioane euro, nivel similar cu cel din 2014, în condiţiile în care contractele derulate pe piaţa internă au o pondere de aproximativ 23% din activitate.

„SHIP DESIGN GROUP oferă un pachet complet de servicii de proiectare şi consultanţă, pornind de la stadiile iniţiale de proiectare ale navei până la documentaţia de producţie. Utilizarea pe scară largă a tehnicii de calcul, existenţa unor softuri puternice de proiectare navală, incluzând capabilităţi proprii de dezvoltare de soft, precum şi buna pregătire a personalului asigură un înalt nivel de calitate pentru serviciile de proiectare şi consultanţă”, a declarat proprietarul companiei, Vasile Giuglea.

Firma asigură lucrări de proiectare care acoperă tot spectrul de specializări, respectiv proiectare generală, corp, instalaţii de maşini, amenajări, instalaţii electrice, etc. Proiectele pentru navele specializate de asistenţă offshore constituie principalul domeniu de interes pentru companie. La acestea se adaugă navele pentru navigaţia interioară, dragi şi altele.

În total, compania are 57 de angajaţi şi a fost înfiinţată în 1994, prin unificarea unui grup de mici firme româneşti şi specialişti în construcţii navale.

La capitolul investiţii, SDG derulează în prezent un proiect de 2,6 milioane euro pentru amenajarea unui nou sediu, finanţarea fiind acoperită în proporţie de peste 50% dintrun credit acordat de BRD.

„SDG îşi desfăşoară activitatea într-un sediu propriu, construit la începutul anilor 2000. Urmare a programului de dezvoltare a companiei, în acest moment se află în curs de derulare o investiţie pentru un nou sediu, care va permite desfăşurarea activităţii pentru un număr de 120 de proiectanţi. Investiţiile în hardware şi software au un caracter permanent, fiind absolut obligatorii pentru dezvoltarea companiei şi pentru menţinerea competitivităţii şi calităţii proiectelor”.

În general, programul investiţional a fost realizat din resurse proprii şi credite bancare. Potrivit lui Vasile Giuglea, colaborarea cu BRD în acest domeniu a fost decisivă, fără sprijinul acestei bănci obiectivele de dezvoltare ale companiei fiind imposibil de realizat.

„Echipamentul harware a fost achiziţionat în leasing, în timp ce investiţia în noul sediu este finanţată în proporţie de peste 50% din creditul pus la dispoziţie de această bancă’.

Compania din Galaţi colaborează cu o serie de şantiere navale din Europa, fiind unul dintre partenerii pe termen lung ai acestora.

„Navele proiectare de SDG au fost sau se construiesc în şantiere navale de pe patru continente. Clienţii tradiţionali oferă stabilitate activităţii SDG şi protecţie împotriva oscilaţiilor pieţei ».

SDG este membră ANCONAV – Asociaţia Constructorilor Navali din România.

În afară de activitatea de proiectare, compania participă în calitate de partener la o serie de proiecte europene de cercetare. partea a ECMAR – European Council for Maritime Applied R&D, asociaţie care reuneşte companii de cercetare şi dezvoltare tehnologică din Europa, cu sediul la Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO