Politică

​Zamfir, PNL: Mi se pare fără sens să forţăm o lege a conversiei, în forma în care a trecut de Senat, pe care să nu o dorească cei care au credite în franci

​Zamfir, PNL: Mi se pare fără sens să forţăm o...

Autor: Liviu Popescu

26.04.2016, 11:23 815

Deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul controversatei legi a dării în plată, susţine că este complet fără sens să se forţeze acum o lege a conversiei creditelor, în forma în care a trecut de Senat, pe care să nu o dorească cei care au credite în franci elveţieni.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor are pe agenda de astăzi o dezbatere privind o lege a conversiei creditelor în valută pentru persoane fizice.

Analiştii de la ING susţin că aceasta ar putea aduce ştiri negative pentru leu în viitor .

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre susţinătorii legii, susţine că varianta corectă a legii, vehiculată şi de preambulul Directivei 2014/17, este aceea a îngheţării cursului la nivelul celui din data încheierii contractului, eventual corectat cu o variaţie de maxim 20%.

„De asemenea, conversia ar trebui făcută, fără dobânzi, comisioane şi speze, în moneda în care consumatorul îşi obţine principalele venituri.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO