Politică

Voinescu: Boc a luat decizia după consultarea conducerii PDL, vom vedea dacă preşedintele acceptă

Autor: Emma Toader

16.09.2011, 17:40 179

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că premierul Emil Boc a luat decizia de a-l revoca din funcţie pe Sebastian Lăzăroiu după consultarea conducerii partidului şi că urmează ca PDL să vadă dacă preşedintele Băsescu acceptă propunerea primului-ministru.


"Primul-ministru Emil Boc a luat această decizie după consultarea conducerii partidului, consultare care a avut loc pe parcursul zilei, şi urmează să vedem dacă preşedintele acceptă propunerea pe care premierul o face", a spus Voinescu.
Premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, precum şi propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post.


"În temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constituţia României, premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a înaintat preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale", a anunţat, vineri, Guvernul.


Alineatul invocat prevede că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO