Politică

Voiculescu vrea subprefecti si secretari de stat

11.01.2005, 00:00 10

Liderul PUR, Dan Voiculescu, s-a intalnit ieri cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru a discuta despre colaborarea guvernamentala a acestei formatiuni.
Desi au renuntat la posturile de prefecti, in urma declaratiilor presedintelui Traian Basescu, in urma intalnirii de ieri de la Palatul Victoria s-a convenit ca PUR sa-si trimita pe o lista candidatii propusi la celelalte esaloane de functii - subprefecti si secretari de stat.
Se pare, potrivit unor surse, ca PUR ar putea primi sase sau sapte posturi de subprefect si tot atatea de secretari de stat.
Cei de la PUR doresc in primul rand un post de secretar de stat la Ministerul Economiei, cl condus de reprezentantul lor Codrut Seres.
Coalitia guvernamentala urmeaza ca pana la 15 ianuarie sa stabileasca criteriile pe baza carora se vor numi acesti reprezentanti ai institutiilor publice, acelasi fiind si termenul pentru anuntarea secretarilor de stat in ministere.
In urma declaratiilor presedintelui tarii, care a considerat ca este imoral ca PUR sa pretinda posturi de prefecti dupa ce a votat alaturi de PSD castigarea posturilor de presedinti ai celor doua Camere ale Parlamentului, PUR a discutat doua zile daca sa mai ramana sau nu la guvernare.
Decizia finala a partidului condus de Dan Voiculescu a fost ca PUR ramane la guvernare pentru asigurarea stabilitatii. Aceasta decizie a cuprins si ideea de a renunta la solicitarea unor posturi de prefecti de catre aceasta formatiune.
Pana acum, in miezul acestor disensiuni in privinta statutului PUR la guvernare, nu este clar care sunt conditiile sub care partidul condus de Dan Voicuilescu va ramane la guvernare. Pe de o parte, i s-a solicitat acestei formatiuni sa denunte intelegerile pe care le are in teritoriu cu PSD, intelegeri care au dus in unsprezce cazuri la preluarea conducerii Consiliilor judetene de catre PSD. Or, cand Basescu a catalogat PUR ca imoral, a avut in vedere si acest tip de colaborare.
In decizia forului PUR de la finele saptamanii nu a existat un raspuns la aceasta critica, ceea ce prelungeste starea de incertitudine in privinta naturii rlatiei dintre PUR si PSD. Surse din cadrul Aliantei sustin ca la intalnirea de ieri a premierului cu Dan Voiculescu liderul PNL ar fi cerut lamuriri in privinta colaborarii in cadrul Consiliilor judetene cu PSD. Nu exista informatii privind raspunsul sau angajamentele PUR in aceasta privinta.
De asemenea, Alianta se asteapta ca PUR sa-si dovedeasca loialitatea fata de partenerii de guvernare si in privinta revocarii presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului. este vorba despre Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, si Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, ambii din partea PSD.
Dan Voiculescu spunea, zilele trecute, ca votul pe care formatiunea sa l-a dat in favoarea reprezntantilor PSD la inceputul legislaturii ramane valabil. Numai ca parlamentarii PD au anuntat ca intentioneaza ca, odata cu inceperea sesiunii, in luna februarie, sa modifice regulamentele de functionare ale celor doua foruri legislative, in sensul stabilirii procedurilor de revocare a presedintilor de Senat si Camera. adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO