Politică

Viorica Dăncilă: Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităţilor de transport alternativ

Viorica Dăncilă: Vom crea un sistem unitar de...

Autor: Andrei Ilinca

20.06.2019, 15:50 104

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat, joi, la începerea şedinţei de Guvern, că va fi discutată soluţia pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport.

”Vom discuta astăzi în Guvern, în prima lectură, soluţia legislativă pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale.”, a declarat premierul.

Viorica Dăncilă a declarat că soluţia avută în vedere va asigura transportul pasagerilor şi încurajarea concurenţei loiale.

”Pentru prima dată reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcţionază prin intermediul unor platforme digitale şi la care apelează tot mai mulţi cetăţeni. Soluţia pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă şi accesul acestora la cât mai multe acţiuni astfel încât încurajarea concurenţei loiale şi relaţia corectă între cerere şi ofertă să ducă la servicii de calitate”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Autorizarea administrativă va fi valabilă pe o perioadă de trei ani pentru platformele digitale, cât şi pentru operatorii de transport alternativ.

”Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităţilor de transport alternativ care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ce priveşte platformele digitale, cât şi operatorii de transport alternativ”, a declarat Viorica Dăncilă.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, după ce primeşte avizul din partea Consiliului Economic şi Social (CES) va fi adoptat, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor.

Aproximativ 300 de taximetrişti au protestat, marţi, în Piaţa Constituţiei, faţă de proiectul de ordonanţă privind activitatea de ridesharing, despre care spun că e o formă mascată de a face concurenţă neloială taximetriştilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO